Trompetles volwassenen

Trompet voor volwassenen

Wil je trompet spelen?

Als je na een tijdje flink oefenen de eerste tonen onder de knie hebt, kun je al eenvoudige liedjes spelen. Meestal leer je eerst auditief spelen. Er is dan alle aandacht voor de techniek (lippenstand, ademtechniek en dergelijke). Na een paar weken wordt het notenschrift gebruikt. 

De muziek van de trompet

Een trompet wordt in alle muziekstijlen gebruikt. Je kunt ervoor kiezen in een orkest of band te gaan spelen, bijvoorbeeld een harmonie, fanfare, bigband, popband of symfonieorkest. Bij de Muzehof bestaat de mogelijkheid met de trompet te spelen in een koperensemble, bigband, symfonieorkest en diverse bandjes.

Hoe werkt de trompet?

De trompet is een koperblaasinstrument, waarop je met behulp van lipspanning en ademsteun muziek kunt maken. Door het trillen van de lippen op het mondstuk komt de lucht in het instrument in trilling, zodat er een toon ontstaat. De hoogte van de tonen verandert door middel van de drie ventielen bovenop.

Een trompet kopen of huren?

Een beginnerstrompet kost ongeveer 500 euro. Je kunt bij de vakhandel ook een tweedehands trompet kopen. Het is aan te raden dit in overleg met de docent te doen. Veel muziekwinkels verhuren ook instrumenten. Als je lid van een muziekvereniging bent krijg je van die vereniging een instrument in bruikleen.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!