ballet Muzehof

Joke Rebel na 41 jaar bij Muzehof met pensioen

Zutphen, Lochem, 9-7- 2021

Joke Rebel na 41 jaar bij Muzehof met pensioen

Deze zomer gaat Joke Rebel met pensioen bij Muzehof Centrum voor de Kunsten na een dienstverband van 41 jaar. Joke was 37 jaar dansdocent en daarnaast jarenlang coördinator dans en cursussen. De laatste jaren was zij de coördinator voor Muzehof Cultuur en School waar ze samen met cultuurcoaches zorgde voor cultuuronderwijs op basisscholen in Zutphen en Lochem.

Joke Rebel: 'Mooiste vak dat er bestaat'

Na de Pabo en Dansacademie begon Joke Rebel in september 1980 als dansdocent bij de Muzehof (toen nog St. Muziekschool, regio Zutphen geheten). De muziekafdeling zat nog op de Zaadmarkt en de danslessen werden toen al in de dansstudio in de Hanzehof gegeven. Ze volgde Ati Trompmeesters op als coördinator dansafdeling. Joke maakte de mooiste dansen en gaf ook de balletselectiegroepen les. Ze maakte een studiereis Rusland toen dat nog “achter het IJzeren Gordijn” lag.

Voor de educatie-afdeling van Introdans trad Joke op voor schoolklassen. Joke: “dat vond ik erg leuk, maar mijn hart lag toch echt bij het lesgeven. Toen ik een jaar later meer uren kreeg, kon ik ook in dit mooie stadje aan de IJssel gaan wonen. Al met al heb ik 37 jaar met heel veel plezier dansles gegeven aan leerlingen van 4 tot 94 jaar! Ik vind het nog altijd het mooiste vak dat er bestaat.”
Aan het einde aan van Joke’s docentcarrière bleef ze bij Muzehof werken als coördinator. De laatste jaren zijn er vanuit Muzehof Cultuur en School steeds meer workshops op gebied van kunst en cultuur voor de basisschoolkinderen in Zutphen en Lochem georganiseerd. Lisette van den Berg zal Joke hierin opvolgen.

Muzehof is dankbaar voor de lange samenwerking en zal Joke’s grote expertise missen, maar wenst haar een heerlijke tijd toe.

Joke Rebel 2021
Foto: Patrick van Gemert/ Zutphens Persbureau

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!