Ets

Leerkrachten geïnspireerd tijdens Kinderboekenweekfeest

Leerkrachten geïnspireerd tijdens Kinderboekenweekfeest

Zo'n veertig leerkrachten van basisscholen uit Zutphen en Lochem bezochten maandag 14 september het coronaproof Kinderboekenfeest, georganiseerd door de cultuurcoaches van Muzehof Cultuur en School.

Hierin kregen ze in kleine groepen op anderhalve meter afstand theatrale workshops praktische ideeën om de Kinderboekenweek (Dit jaar: “En toen?”) vorm te geven in hun klas.
Zo liet dansdocent Mareike MacLean zien hoe kinderen met hun lichaam een gebouw uit de Middeleeuwen kunnen nabootsen. Een klas kan zo samen een historische skyline laten zien, of zelfs een complete stad van vroeger nabouwen.
Kinderboekenschrijfster Evelien van Dort vertelde over de verhalen die ze in de archieven opdook en herschreef voor de jeugd, zoals dat van de eenzame Judith van Dorth, die opgesloten werd in Huis 't Velde tussen Zutphen en Lochem.
Muziek was er van LIMAI, die het kinderboekenweeklied instudeerde en Graafschap bibliotheken vertelde over de beste historische kinderboeken. De theatervoorstelling was vanwege corona vervangen door een online video die afzonderlijk in de lokalen werd bekeken. Muzehof organiseerde het Kinderboekenweekfeest samen met Graafschap bibliotheken, boekhandel Lovink en Brede School Lochem/Stichting Welzijn Lochem om bij te dragen aan een goed en leuk leesklimaat op school. De Kinderboekenweek wordt gehouden van 30 september tot en met 11 oktober.
 
Dansdocent Mareike leert de 'toren' aan.
Dansdocent Mareike leert de 'toren' aan.

Bibliotheekmedewerkers Lucienne en Hanny vertellen over historische kinderboeken.
Bibliotheekmedewerkers Lucienne en Hanny vertellen over historische kinderboeken.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!