Theatermakers Edwin en Tom van Troef openden de middag met een flitsende bijdrage over beroepen.

Leerkrachten geïnspireerd tijdens Kinderboekenweekfeest

23 september 2021: Terugblik Kinderboekenweek-feest 2021

Leerkrachten geïnspireerd tijdens Kinderboekenweekfeest


Enkele tientallen leerkrachten van basisscholen uit Zutphen, Warnsveld, Vorden en Lochem bezochten donderdag 23 september het Kinderboekenfeest, georganiseerd door de cultuurcoaches van Muzehof Cultuur en School. Hierin kregen ze in kleine groepen kunstzinnige workshops en praktische ideeën om het kinderboekenweek-thema vorm te geven in hun klas. Dit jaar: ‘Worden wat je wil’.

  • Theatermakers Edwin en Tom van Troef (zie foto) openden de middag met een flitsende bijdrage over beroepen. Ze lieten zien hoe je bijvoorbeeld het beroep timmerman op verschillende manieren tot muziek en verhaal kunt maken: met boomwackers en/of bodypercussie. Leerkrachten werden uitgedaagd een rol te spelen in de korte voorstelling. Het stuk is door schoolteams eenvoudig in te studeren als interactieve opening van de Kinderboekenweek op school.
  • Daarnaast presenteerde Muzehof voor het eerst de Zutphense schooldichter Naomi Montroos. Zij vertelde over haar beroep als dichter, las gedichten voor in het Nederlands én in het Papiaments en liet zien hoe leerlingen door middel van klankrijm heel eenvoudig een mooi ritmisch gedicht kunnen maken.
  • Beeldend kunstenaar Nicolette Berendsen deed voor hoe je kinderen hun eigen droomboek voor hun toekomst kunt laten maken. Door hergebruik van oude boeken en het knippen, plakken, tekenen en schilderen van allerlei beelden is dit voor leerkrachten eenvoudig toe te passen in de klas (zie foto).
  • Muziek was er van muzikant Jolieke Sorber, die het kinderboekenweeklied van methode 123Zing liet horen en Graafschap bibliotheken vertelde over de beste kinderboeken over thema ‘Worden wat je wil’.
  • Ook boekhandel Lovink uit Lochem was aanwezig om themaboeken te verkopen.
  • Alle lessen, workshops en werkvormen van de artiesten zijn via de cultuurcoaches van Muzehof te verkrijgen.

Muzehof organiseerde het Kinderboekenweekfeest in de Propschool in Lochem, samen met Graafschap bibliotheken, boekhandel Lovink en Brede School Lochem/Stichting Welzijn Lochem om bij te dragen aan een goed en leuk leesklimaat op school. De Kinderboekenweek wordt gehouden van 6 tot en met 17 oktober.

Theatermakers Edwin en Tom van Troef gaven leerkrachten les
Theatermakers Edwin en Tom van Troef gaven leerkrachten les

Beeldend kunstenaar Nicolette Berendsen deed voor hoe je kinderen hun eigen droomboek voor hun toekomst kunt laten maken. Door hergebruik van oude boeken.

Beeldend kunstenaar Nicolette Berendsen deed voor hoe je kinderen hun eigen droomboek voor hun toekomst kunt laten maken, bijvoorbeeld door het knippen, plakken, tekenen en schilderen van allerlei beelden is dit voor leerkrachten eenvoudig toe te passen in de klas

 

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!