Muziekinstrumentjes kinderen

MuziekFeest en KinderMuziekWeek

MuziekFeest en KinderMuziekWeek

Méér Muziek in de Klas op scholen in Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst.
Binnenkort starten het MuziekFeest en de KinderMuziekWeek in de gemeentes Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst. Twee weken lang gaan leerlingen, leerkrachten en muziekaanbieders uit deze regio gezamenlijk aan de slag en klinkt er volop muziek.

Na ondertekening van het convenant van Méér Muziek in de Klas Lokaal in 2019 is er veel gebeurd achter de schermen. Vanuit de Muziektafel, opgericht na deze ondertekening, is er gezamenlijk met scholen, muziekaanbieders en cultuurcoaches, o.l.v. Muzehof in de rol van aanjager, hard gewerkt om plannen te smeden voor meer muziek in de klas. Er is nu ook een website Méér Muziek in de Klas Lokaal.
Dankzij extra gelden van VSB en Prins Bernhard Cultuurfonds kan een extra impuls gegeven worden in de vorm van deze muzikale periode van twee weken, met het MuziekFeest voor leerkrachten en de KinderMuziekWeek voor alle kinderen.

MuziekFeest voor leerkrachten 22 t/m 26 maart 2021

Leerkrachten gaan deelnemen aan verschillende online workshops voor inspiratie en het vergroten van muzikale kennis. De week start feestelijk met een interactieve voorstelling van de Trommelende Vuilnismannen.

KinderMuziekWeek 12-16 april 2021

Aansluitend start de KinderMuziekWeek waar leerlingen actief muziek maken in hun klas. Leerkrachten maken de lessen met de kennis uit de MuziekFeest-workshops. Elke school ontvangt een MuziekTas waarmee ze deze week tot een muzikaal feestje kunnen maken. Ook is deze week de start van de MuziekWedstrijd. Een wedstrijd waarin alle leerlingen uitgedaagd worden om een originele muziekvideo te maken.

De KinderMuziekWeek en het MuziekFeest zijn bedoeld om kinderen en leerkrachten, het belang en plezier van muziek te laten ervaren.
 
15-03-2021

 

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!