Bewegen op Muziek in de Bovenkamer

Op een aantal donderdagen vinden er muzikale dansactiviteiten plaats voor mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers. ‘Bewegen op Muziek’ is een nieuwe samenwerking tussen Muzehof en de Bovenkamer.

Bewegen op Muziek’ - zittend op de stoel - wordt gegeven door buurtsportcoach en dansdocente Julie de la Fuente. 
Actief zijn en muziek beleven is goed voor gezondheid, welzijn èn voor de hersenen van de mens. Omdat welzijn, muziek en bewegen ook hoog in het vaandel staan bij Muzehof en de Buurtsportcoaches van Zutphen Actief is er nu een mooie samenwerking met De Bovenkamer. Dankzij cofinanciering is dit mogelijk.

De Bovenkamer, gevestigd in de Kaardebol te Zutphen, is een laagdrempelig ontmoetingscentrum in huiselijke sfeer waar mensen met beginnende dementie, mantelzorgers en vrienden elkaar ontmoeten.
De activiteiten worden al sinds september goed bezocht, de laatste is op 19 november. Vooraf aanmelden voor de activiteit is wel nodig, vanwege de strikte coronamaatregelen en het beperkt aantal plekken. Mocht er geen plekje meer beschikbaar zijn bij de activiteit, dan is het altijd gezellig in de huiskamer van de Bovenkamer.

september-november 2020

 

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!