Mobiele Erfgoedtentoonstelling meubelset

MET (De Mobiele ErfgoedTentoonstelling) officieel gelanceerd

De Mobiele ErfgoedTentoonstelling (MET) officieel gelanceerd

19 oktober 2022

De Mobiele ErfgoedTentoonstelling is in 2021 uitgebreid getest, Muzehof was hierin projecteider. In verschillende samenstellingen zijn de elementen gebruikt op diverse locaties. Lees meer over de MET...
Tijdens de Erfgoed Inspiratiedag op 19 oktober is de MET officieel gelanceerd. Nu is het aan de erfgoedorganisaties in Lochem en Zutphen om er vooral veel gebruik van te gaan maken.

De MET maakt het erfgoedorganisaties makkelijk om op een laagdrempelige manier erfgoed te laten zien. Inwoners die niet in de gelegenheid zijn om de vaste tentoonstellingslocaties te bezoeken, zoals (kwetsbare) ouderen, kunnen de dankzij de MET in hun eigen omgeving meegenieten. De MET kan daarnaast worden ingezet op bijvoorbeeld scholen en bibliotheken om ook onder meer jongeren te bereiken.

  • Lees alles over hoe het werkt op Erfgoedcentrumzutphen.nl
  • Wil jij een mooie tentoonstelling maken over Erfgoed? Mail dan Erfgoedcentrum Zutphen.

Wat is de MET? Promofilmpje

Wat is de Mobiele Erfgoed Tentoonstelling en hoe kan jouw organisatie het kosteloos gebruiken? Infofilmpje met Annette Zwaaij (Sensire Zutphen Lochem), Hendrik Haafkens (gemeente Zutphen en erfgoedcentrum Zutphen), Evelien Legtenberg (gemeente Lochem) en Olga Kersten (Muzehof)

Op de Erfgoed Inspiratiedag op de Kaardebol onthulden de wethouders Wendy Goodin van gemeente Lochem en Sjoerd Wannet van gemeente Zutphen de MET, de Mobiele ErfgoedTentoonstelling:

Wethouder Goodin (Lochem) over de MET:

Wethouder Wannet (Zutphen) over de MET

Organisatie en realisatie

Muzehof centrum voor kunsten is projectleider. Het geheel wordt mogelijk gemaakt door gemeenten Lochem en Zutphen, het landelijk Fonds voor Cultuurparticipatie en de provincie Gelderland. De MET is ontworpen door Kunstconstructie.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!