drums

Muziekinstrumenten inzamelen

Instrumenten gezocht door studenten Muziektherapie

Heb je thuis nog instrumenten liggen waar je niks meer mee doet? Dan kun je die nu een nieuw leven geven. Wij zijn namelijk nog op zoek naar leuke instrumenten die worden gebruikt om samen met de bewoners van het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) in Zutphen muziek mee te maken.

  • Nidhi en Ids studeren muziektherapie aan de HAN Nijmegen.
  • Muziektherapie is een vorm van therapie waarin muziek centraal staat als hulpmiddel om antwoord te vinden op de hulpvraag van cliënten. Muziektherapie komt voor in alle soorten en maten. Het wordt toegepast bij zowel dementerende ouderen om herinneringen van vroeger terug te halen als bij jongeren in een jeugdgevangenis om samen raps te schrijven over hun verleden.

Nidhi en Ids lopen stage bij COA Zutphen

Het doel is verveling onder de bewoners tegen te gaan. Dit doen zij door muzikale activiteiten te organiseren voor bewoners van allerlei verschillende leeftijden en afkomsten. Deze activiteiten variëren van leuke spelvormen met kinderen tot muziekles voor volwassenen.

Update november 2022: verslag van het muziek maken door Grenzeloos Muziek

Muziekinstrumenten inzamelen

Hiervoor hebben ze veel verschillende muziekinstrumenten nodig. Daarom is deze oproep aan alle mensen die nog een instrument hebben liggen en die weg willen geven zodat deze activiteiten kunnen plaatsvinden. Het kunnen bijna alle instrumenten zijn, denk aan: gitaren, keyboards, ukelele’s, klein slagwerk, trommels, onderdelen van een drumstel, enz. Met een instrument dat voor jou niet bruikbaar is kun je altijd nog een van de AZC-bewoners blij maken!

De instrumenten moeten wel speelbaar zijn. Leveren ze in bij de receptie van Muzehof locatie Zutphen: Coehoornsingel 1


De studenten Ids en Nidhi.

7-2-2020

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!