Ouderen blijven actief

AutoMaatje van de ANWB in Muzehof

AutoMaatje

is een eenvoudige vervoerservice van deur tot deur voor mensen die minder mobiel zijn. Vrijwillige chauffeurs met een sociaal hart maken een beetje tijd vrij om met hun eigen auto stadsgenoten te vervoeren. Tegen een geringe vergoeding van 30 cent per kilometer brengen ze ouderen naar plekken waar ze anders maar moeilijk kunnen komen. Bijvoorbeeld omdat ze geen auto (meer) rijden, fietsen niet meer gaat en er geen hulp is vanuit de naaste omgeving. Met AutoMaatje zorg je als inwoners zelf voor elkaar en heb je ook nog eens leuke ontmoetingen! ANWB AutoMaatje is al in 35 steden actief. Het heeft al duizenden ouderen vervoer op maat en vele sociale contacten gebracht.

Muzehof biedt ruimte

De start is vanaf 1 oktober 2018. Muzehof in Zutphen heeft de coördinatoren een werkruimte aangeboden. We wensen dat hiermee ouderen makkelijker (cultureel) kunnen meedoen.

Hoe werkt AutMaatje?

Bent u minder mobiel? Dan kunt u al vanaf 1 oktober gebruik maken van AutoMaatje. Twee dagen van tevoren belt u tussen 10.00 en 14.00 uur met 0575 23 40 20. U krijgt dan één van onze coördinatoren, Hannie of Gerry, aan de lijn. Aan haar geeft u de gewenste bestemming, dag en tijdstip door. Zij gaat vervolgens op zoek naar een beschikbare chauffeur. Als ze die gevonden heeft, belt ze u terug en informeert ze u over de kosten. De chauffeur staat op het afgesproken tijdstip bij u voor de deur, brengt u naar de gewenste bestemming en weer terug. Terug thuis betaalt u het afgesproken bedrag contant aan de chauffeur.

Doe mee!

Met AutoMaatje kunnen ouderen in Zutphen/Warnsveld weer gaan en staan waar ze willen! Maak gebruik van AutoMaatje en bel vanaf 1 oktober met 0575 23 40 20 als vervoer voor uw een probleem is.
AutoMaatje is een samenwerking tussen ANWB en Stadsonderneming Zutphen in samenwerking met Muzehof en Luxor theater. Het is ontwikkeld door de ANWB die hun jarenlange expertise op vervoersgebied gratis beschikbaar stelt voor dit maatschappelijk doel.

Meer informatie via automaatje@stadsondernemingzutphen.nl  www.anwbautomaatje.nl of via 0575 23 40 20.

1-10-2018

  • Je bent nooit te oud om te leren!
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!