Mobiele Erfgoed Tentoonstelling in gemeenthuis Lochem 2022

Overdracht Mobiele ErfgoedTentoonstelling

Overdracht Mobiele ErfgoedTentoonstelling

6-12-2022

De Mobiele ErfgoedTentoonstelling (MET) is nu eigendom van de gemeente Zutphen. Deze MET zijn handige vitrines die overal in elkaar gezet kunnen worden. Hierdoor kunnen er overal exposities gemaakt worden. Alle erfgoedorganisaties in de gemeenten Lochem en Zutphen kunnen hier gebruik van maken. Op deze manier wordt het gemakkelijk om erfgoed te laten zien in allerlei locaties zoals verzorgingshuizen en andere publieke ruimtes. Ook bij doelgroepen die zelf niet in de gelegenheid zijn om naar de vaste tentoonstellingslocaties zoals musea te komen, bijvoorbeeld (kwetsbare) ouderen. De MET kan daarnaast worden ingezet op bijvoorbeeld scholen en bibliotheken om ook onder meer jongeren te bereiken.

De MET is ontwikkeld onder leiding van Muzehof en ontworpen door Kunstconstructie. Het afgelopen jaar is het systeem uitvoerig getest met tentoonstellingen op diverse locaties in de beide gemeenten: in Polbeek, De Lunette, Het Elisabeth, Het Spijk, De Veldhoek en Waterkracht. De initatieven hiervoor lagen bij Museum STAAL, Musea Zutphen en het Erfgoedcentrum, bijgestaan door onder meer de Historische Vereniging Zutphen en Sutfene. Tijdens de Erfgoed Inspiratiedag in oktober werd de pilotperiode afgesloten met de officiële onthulling, door de wethouders Wendy Goodin (Lochem) en Sjoerd Wannet (Zutphen).

Boegbeeld Erfgoed Hendrik Haafkens (links op de foto) en de directeur van de Muzehof centrum voor de kunsten Lisette Lagerweij hebben de overdrachtsovereenkomst getekend.
Haafkens en Lagerweij ondertekenen het overdrahctsdocument

Organisaties die gebruik willen maken van de MET kunnen mailen naar erfgoed@zutphen.nl. Om het gebruik zo eenvoudig mogelijk te maken, is er een uitgebreide handleiding beschikbaar: www.erfgoedcentrumzutphen.nl/met.

Bekijk hier filmpjes over de MET

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!