Dansvoorstelling Momo en de tijdspaarders

Momo en de Tijdspaarders: méér dan een dansvoorstelling.

Prachtige Muzehof Dansvoorstelling ‘Momo en de Tijdspaarders' van 18 juni jl. was méér dan een dansvoorstelling.

Iedere twee jaar maakt de dansafdeling van Muzehof Centrum voor de Kunsten een fantasievolle familievoorstelling met dansers van 4 tot 60 jaar. Van moderne dans tot flamenco, ballet tot streetdance  – alle theatrale dansstijlen worden in de voorstelling verwerkt. Geheel nieuw dit jaar was de medewerking van circusartiesten: leerlingen van de nieuwe circuscursus van de Muzehof en een beroepsacrobate.
De dansvoorstelling ‘Momo en de Tijdspaarders’ vond twee keer plaats op zaterdag 18 juni in Theater de Hanzehof te Zutphen. Alle dansen werden aan elkaar geacteerd door theaterleerlingen van de Muzehof. Samen werd zo het verhaal verteld van het natuurkind Momo, naar het gelijknamige boek van Michael Ende.

Erg leuk en heel passend in de dansvoorstelling was het optreden van jonge circusleerlingen tussen 7 en 12 jaar, samen in een scène met klassiek ballet.
Aandoenlijk waren de kleuters die als schildpadden waren verkleed. De oudste dansers zaten in de flamencogroep in de leeftijd tot 60 jaar.
De studenten van Aventus Dansopleiding lieten zien hoe het kan zijn om professioneel te dansen. De tissu-acrobatiek (dansen in een doek hoog aan het plafond) van beroeps-acrobate Maartje Hilarius beeldde op ontroerende wijze een bevrijde „tijdbloem” uit.
De theaterleerlingen van Lieke Deelstra speelden de personages met bijzonder veel uitdrukking in tekst en lichaamstaal.

Alles - van de theaterbelichting, zelfgemaakte decors, kostuums, muziek, toneelteksten tot de choreografieën - zorgde voor een prachtige voorstelling.

De voorbereidingen door de Muzehof dansdocenten Joke Rebel, Julie de la Fuente, Mareike MacLean en Enzo Vredegoor werden gedaan samen met veel vrijwilligers en ouders. Iedereen hartelijk dank!

De DVD en foto's van de voorstelling zijn binnenkort klaar. Er zijn nog tegoedbonnen te koop!

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!