Basgitaar spelen

Zesde convenant Méér Muziek in de Klas Lokaal

Convenant Méér Muziek in de Klas

De afgelopen maanden is er met een grote groep betrokkenen gewerkt aan het regiobrede convenant Méér Muziek in de Klas Lokaal Zutphen-Lochem en omstreken. Woensdag 17 april is het zover. Ruim 60 partijen beloven dan samen zorg te dragen voor goede muziekeducatie voor alle basisschoolleerlingen in de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen. Dat zijn 10.200 kinderen van 65 scholen in de regio!

De organisaties die tekenen zijn onder andere de schoolbesturen Archipel en Gelderveste, gemeenten Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst, muziekaanbieders Muzecollectief en Popcollege, en Muzehof en Cultuur Oost als cultuuraanjagers. Zij zullen zich vanuit hun eigen kennis, expertise en mogelijkheden inzetten voor hoogwaardige muziekeducatie in de regio.
De ondertekening vindt plaats tijdens een programma vol muzikale optredens. Zo brengt meester en singer-songwriter Stef Woestenenk, samen met klassen uit de vier gemeenten, het lied 'Wij maken muziek' ten gehore. Ook zal het ‘HIT orkest’, het jeugdorkest van de Harmonie Gorssel-Eefde, een optreden verzorgen. Stadsdichter Merel Hubatka vat alle festiviteiten gedurende het programma in dichtvorm samen en draagt aan het einde het resultaat voor. De presentatie van het programma is in handen van Marlies Claasen, presentatrice van Omroep Gelderland. 

Over Méér Muziek in de Klas Lokaal

Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er convenanten getekend in provincies Zeeland, Limburg en Friesland, regio De Liemers en de stad Groningen. Het programma is opgezet door Méér Muziek in de Klas, een landelijke stichting die ervoor wil zorgen dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen structureel muziekonderwijs krijgen. Kijk voor meer informatie op www.meermuziekindeklas.nl

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!