Muzehof organiseert mede Gluren bij de Buren

Programma Gluren bij de Buren bekend

Gluren bij de Buren: programma is bekend

16 juni 2022

Van oude bekenden binnen de wijk tot frisse wind door de straten: het programma van Gluren bij de Buren Zutphen en Warnsveld zit bomvol verrassingen. Op zondag 3 juli gooien inwoners en organisaties de deuren en tuinhekken wagenwijd open voor het publiek, en laten ze samen zien wat Zutphen en Warnsveld in huis heeft. Er zijn optredens van lokale podiumkunstenaars te zien in huiskamers en tuinen in alle wijken. Totaal zijn er 200 optredens op 67 locaties. Aansluitend is er vanaf 18.00 uur het Huiskamerfeest met foodplein bij theater Hanzehof met nog meer optredens.

Zondag 3 juli kan men weer op avontuur naar cultuur. Tijdens Gluren bij de Buren verwelkomen gastvrije inwoners van Zutphen en Warnsveld buurtgenoten in hun huiskamer of tuin met een lokale act. Bandjes, theatermakers, dansers en andere podiumkunstenaars spelen de sterren van de hemel. Op elke deelnemende locatie treedt een act drie keer op tussen 13:00 uur en 18:00 uur. Entree: pay what you can. Benieuwd wat er speelt in jouw wijk? Bekijk dan www.glurenbijdeburen.nl voor het complete programma.
Huiskamerfeest
Elke editie is er een eindfeest in theater Hanzehof, het Huiskamerfeest. Deze editie is het nog leuker om naar het Huiskamerfeest te komen door de toevoeging van een foodplein. Vanaf 18:00 uur zijn er op twee podia gratis optredens voor iedereen die nog niet genoeg heeft of alleen ’s avonds kan. Maar ook voor alle acts en locaties die klaar zijn. Zo kan iedereen elkaar nog een keer ontmoeten, bijkletsen of dansen onder het genot van een hapje en drankje. De optredens zijn in de foyer van de Hanzehof, aan de bar is tegen betaling een drankje te krijgen. Aan de achterkant (Fanny Blankers-Koenweg) bij de ingang die gekoppeld is aan de foyer is een foodplein, deze wordt verzorgd door Catering Zutphen. Zij zorgen dat alle bezoekers terecht kunnen voor een maaltijd of de kleine lekkere trek tegen een lage festivalprijs.

Plan je eigen gluurroute

Op de website kan iedereen zich een weg banen tussen het uitgebreide aanbod. Hier is het programma altijd actueel. Ook kan men een eigen route uitstippelen en delen met goede buren of verre vrienden om samen te gaan gluren: https://glurenbijdeburen.nl/informatie/programma
Er zijn ook programmaflyers met het aanbod en plattegrond, deze liggen op diverse plekken in de stad: Theater Hanzehof, Muzehof, Bibliotheek, VVV Zutphen, Warnshuus, Buurthuizen van Perspectief, Luxor, Dat Bolwerck, Musea Zutphen, AH de Brink, Bedshop de Duif, Geluksvogels, Biotoko/Biopizza, Ten Hag makelaars, Tapijtshop Eric Jansen, Majoor Klumper makelaar, Manders en Adema.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!