Theater na de Dam

Theater na de Dam Luistervoorstelling

Theater na de Dam Luistervoorstelling 'Het kwam via de achtertuin'

Theater na de Dam Zutphen 2020

Jongeren uit Zutphen verdiepten zich onder leiding van theatermakers Jantien Fick & Irene Kriek in de geschiedenis van Zutphen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de luistervoorstelling Het kwam via de achtertuin.

Deze voorstelling is vanaf 4 mei 2020 20:02 uur te beluisteren als podcast:

Het kwam via de achtertuin is een luistervoorstelling over de bevrijding van Zutphen die meer dan een week in beslag nam. Een einde, op zoek naar een nieuw begin in één van de meest gehavende steden na de oorlog. Deze oorlogsjaren staan gegrift in de herinnering van onze vertellers en er gaat geen dag voorbij dat ze er niet aan denken. Wat betekent vrijheid? Hoe kan je je vrij voelen in een situatie die niet vrij is? Achttien jongeren gaan op zoek naar de geschiedenis van Zutphen en verhalen over haar bevrijding.

Theater Na de Dam

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt - in veel verschillende vormen - iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven. Theater na de Dam-website

Spelers:

Norah Verheugd, Samuel Nagtegaal, Fay van Terheijden, Rama Al Jamal, Hadewin den Herder, Sebastiaan Nagtegaal, Otis van Terheijden, Norah Bouwhuis, Slava Abdo, Lente Loefs, Sanna van Dam, Sven Otte, Imme van der Werf, Simon Nagtegaal, Doris Wennekers, Eva Strijker en Andrea Bakker.

Concept, regie en montage:

Irene Kriek en Jantien Fick

De Zutphense editie is een samenwerking tussen Theater na de Dam, Woest Oost, Muzehof, gemeente Zutphen en het Torenfonds.

De voorstelling is vrij te beluisteren maar een bijdrage is altijd fijn, dit kan via de QR code:
Code voor een vrij gift Theater na de Dam

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!