Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK)

Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK)

 

Als icc’er wil je de kwaliteit van cultuureducatie op jouw school verbeteren. School is immers meer dan taal en rekenen, je gunt je leerlingen creativiteit en een open blik op de wereld. Door het maken en meemaken van kunst leren kinderen zichzelf en de wereld beter kennen. In een creatief proces kunnen ze gevoelens uiten, zich verwonderen en vaardigheden eigen maken. Op jouw school kun je hiermee aan de slag dankzij meerjarenprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK). Maar waar te beginnen?

De mede door Muzehof ontwikkelde Route Cultuureducatie is een plan om CMK stap voor stap uit te voeren. Het uitgangspunt is de ontwikkeling die jullie als school voor ogen hebben. De eerste drie stappen van de Route Cultuureducatie zijn voor iedereen hetzelfde. In het startgesprek (intake) samen met Muzehof en je directeur stem je de verwachtingen zo helder mogelijk af. Vervolgens kijk je met het evaluatie-instrument Evi waar jullie nu staan. In het Routegesprek bepaal je waar je naartoe wilt en welke stappen je daarvoor gaat zetten. Zo bepaal je zelf hoe het vervolg van de route eruit gaat zien. Je gaat werken aan visie, programma, deskundigheid, samenwerking vormen daarvoor de basis.

De cultuurcoach van Muzehof helpt bij het vormgeven en uitvoeren van de Route Cultuureducatie. We gaan in gesprek en maken samen afspraken, met als doel te komen tot een koers die past bij de ambities en mogelijkheden van jouw school. Muzehof koppelt een vakleerkracht/kunstdocent aan een school. De school bepaalt zelf de discipline. De vakleerkracht gaat samen met de leerkracht procesgerichte lessen ontwerpen volgens een thema dat aansluit bij de leerlijnen van de school. De vakdocent gaat met de leerlingen aan de slag of kan een meer coachende rol aannemen. Zo kun jij je als leerkracht specialiseren in de verbinding tussen kunst en zaakvakken. Leerlingen worden uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan om hun eigen leervraag te beantwoorden.

Bekijk hier de praktische informatie over de Route Cultuureducatie: https://routecultuureducatie.cultuuroost.nl/school/

 

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!