dansen en springen als je thuis bent

Ontdek thuis je talent - kinderen!

Thuiskunst kinderen

Ga lekker thuis aan de slag met kunst! Bezoek online musea, ga dansen, tekenen, knutselen...
Muzehof heeft van alles verzameld voor diverse leeftijden. Blijf in beweging en ontdek je talent thuis!

  • Allerlei kunsten om thuis te doen. Voor muziek kijk hier
  • Voor kinderen, ouders, docenten...

Ben jij een kunstaanbieder/ -docent en heb je een leuk idee? Meld je dan aan bij coördinator Petra Bennis.

Fotostudio

Jouw eigen huis als fotostudio. Kijk hier de video: https://www.youtube.com/watch?v=hW0iNUtnhwM&feature=youtu.be

Donald Duck tekenles

https://facebook.com/events/s/online-tekenles-van-de-makers-/565083937430078/?ti=as

Spelen met letters

Zijn jouw kinderen nu thuis bezig met letters? Misschien hebben ze soms even geen zin in lezen of schrijven. Doe dan de volgende oefening met ze. Laat ze het alfabet vormen van bijvoorbeeld lucifers, paperclips, knoopjes, steentjes, zand of spijkers. Lukt het ze om hun eigen naam te vormen of een ander leesbaar woord? Door deze oefening leren kinderen goed te kijken naar de verschillende lettervormen en moeten ze ervoor zorgen dat hun letters leesbaar worden. Leuk om te doen en ook erg leerzaam. : https://www.instagram.com/p/B96P792h94p/?igshid=kco3896lm2kv

Creatieve kronkels 

In verband met de huidige maatregelen rondom het corona-virus hebben wij besloten om nu al een aantal van deze Creatieve Kronkels met jullie te gaan delen. Je kunt deze namelijk niet alleen heel makkelijk in de klas doen, maar ook thuis. Zo kun je samen met je kinderen elke dag een creatief momentje inbouwen.
https://dramaonline.nl/creatieve-kronkel-van-de-dag-elke-dag-een-creatief-moment/

Online museum

De museumdeuren zijn gesloten, maar de verwondering laat zich niet stoppen! Steeds meer musea nemen je online mee het museum in. Maak bijvoorbeeld een virtuele wandeling door Museum Hilversum waar de tentoonstelling Zilveren Camera 2019 aan de muren hangt. Leer met een tutorial van het Rijks zelfportretten schilderen zoals Van Gogh dat deed. Leef je uit op de wekelijkse quarantaine doe-tips van het Groninger Museum (er staan er al twee online!). Of doe mee aan de Instagram-challenge Tussen Kunst en Quarantaine en maak je favoriete kunstwerk na met huis-tuin-en-keuken spullen.

https://www.museumkaart.nl/Speciaal/Thuis-in-het-museum

 

Grote Broer

Grote Broer wil ook in deze ‘coronatijd’ kinderen laten kennismaken met diverse mooie vormen van kunsteducatie. Daarom hebben wij samen met onze creatieve workshopdocenten lesopdrachten ontwikkeld voor ouders. In de gratis lesopdracht geven we een concrete, complete en creatieve invulling voor thuis. De lesopdrachten zijn opgezet vanuit de verschillende kunstdisciplines en sluiten aan bij de standaard vakken op school. De opdrachten zijn écht gericht op de gezinssituatie. Elke opdracht is geschikt voor de onder-, midden- en bovenbouw. Het hele gezin kan er tegelijkertijd mee aan de slag! Hieronder vind je al enkele lesopdrachten, maar dit worden er komende weken nog tientallen meer! Lukt het niet de bestanden te openen of te downloaden? Kijk dan hier.

Zelf televisie maken

Angela van Kunstelaar schaduwtheater laat zien hoe je je eigen televisie maakt: https://www.facebook.com/259892614354281/posts/1125915681085299/?sfnsn=mo&extid=U2G1XJJNbwZXf023&d=n&vh=e

Cultuur oost

Online en offline educatief cultuuraanbod https://www.cultuuroost.nl/cultuureducatie-thuis/

Verf maken

Wist je dat je zelf verf kunt maken? Extra handig, tijdens deze corona periode hoef je er ook niet voor de deur uit! De ingrediënten vind je namelijk in je eigen keuken. Beeldend docent Emanuelle van den Broek legt het uit én laat het je zien.

 https://www.youtube.com/watch?v=624CGf8hXwk&feature=youtu.be

Chillen met kunst

Toolbox voor kunstbeschouwing en mindfullness

Chillen met kunst laat je samen met kinderen vanuit aandacht kijken naar kunst.

https://chillenmetkunst.ikpionier.nl/

Tips voor creatief thuisonderwijs

 In ontregelende tijden, zoals nu, blijkt maar weer hoe belangrijk creativiteit is. Maar hoe stimuleer je creativiteit bij thuisonderwijs? Wij geven je graag een aantal tips. Verwerk de tips in het thuiswerk voor jouw leerlingen of geef ze door aan de ouders van jouw school. 

https://www.kunstgebouw.nl/index.php/nieuws/1061-tips-voor-creatief-thuisonderwijs

Cultureel aanbod voor thuis

Waar kun je thuis vanaf de bank van genieten? Kies je favoriet uit 300 documentaires, wandel via virtual tours door verschillende musea, bekijk voorstellingen terug of pak er een muzikale opdracht bij.

https://www.cultuurmarketing.nl/cultureel-aanbod-coronavirus/

 

Digitaal lesmateriaal kunstvakken

Verzameling van digitaal lesmateriaal voor de kunstvakken in PO en VO.

https://www.vonkc.nl/actueel/verzameling-van-digitaal-lesmateriaal-voor-de-kunstvakken

Cultuureducatie thuis
Voorbeelden en best practices online voor cultuureducatie thuis.

https://www.cultuurconnectie.nl/actueel/nieuws/covid-19-pandemie/branchespecifiek/online-activiteiten?fbclid=IwAR1JYhPQc4ixweqw8H80QNmthfvxYi7jSx-FnIMpU-zkhfW52yHxLLs42PA

Digitale kunstlessen
Kunstvakdocenten, kunstenaars, kunstinstellingen … iedereen draagt zijn steentje bij om kunst toegankelijk te maken nu we massaal thuis moeten blijven vanwege de corona-crisis. Er zijn bijvoorbeeld al allerlei online kunstlessen te volgen, maar wist je ook dat je thuis toegang hebt tot een aantal museumcollecties? KOO is gestart met het verzamelen en rubriceren van het digitale aanbod zodat je snel aan de slag kunt voor jezelf of met de kinderen. De verzamelbank zal steeds aangevuld worden met nieuw materiaal, dus houd onze site in de gaten!

https://koo.nl/kunstlessenthuis/?fbclid=IwAR3Ja43-oFdw3y7Lz0EfhkJP5dQh3P8Vi5ylgYwoSKmAmsOxsjt2X3MVKas

Kultuerfilter

Op deze pagina allerlei opdrachten die je kunt gebruiken om jouw leerlingen thuis te stimuleren om te voelen, te kijken, te bewegen en te maken in deze andere wereld-op-z’n-kop!

https://www.kultuerfilter.nl/hetvirus/anders-klikken/

https://www.kultuerfilter.nl/nieuws/inspiratie-voor-thuisonderwijs/

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!