Ontdek thuis je talent - volwassenen!

Ontdek thuis je talent - volwassenen!
Allerlei kunsten om thuis te doen.

Ga lekker thuis aan de slag met kunst! Bezoek online musea, ga dansen en muziek maken, tekenen,  vind een online schrijfcursus.... Muzehof heeft van alles verzameld voor diverse leeftijden.

Voor volwassenen en ouderen... bekijk hieronder ons overzicht van alles wat je thuis/ online aan kunst kunt doen.
Ben jij een kunstaanbieder/ -docent en heb je een leuk idee? Meld je dan aan bij coördinator Petra Bennis.

Bewegings oefeningen voor thuis

https://www.motion-fysiotherapie.nl/huiswerkoefeningen/

Kroller-Muller 
Het Kroller-Muller Museum thuis.

Binnenactiviteiten

Vanwege het coronavirus is het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Nu dagbesteding niet doorgaat en mensen noodgedwongen thuiszitten, hebben we een aantal activiteiten op een rij gezet die je binnen kunt doen.

https://www.beteroud.nl/nieuws/binnenactiviteiten-voor-ouderen-coronavirus

Bewegingstips

Zeker in deze uitzonderlijke situatie, is het van groot belang voldoende te bewegen. Ook wanneer je gedwongen wordt steeds vaker thuis te blijven. Daarom volgen hieronder een aantal sport- en beweegadviezen in tijden van corona.

https://www.motion-fysiotherapie.nl/huiswerkoefeningen/

Thuis in het museum

De museumdeuren zijn gesloten, maar de verwondering laat zich niet stoppen! Steeds meer musea nemen je online mee het museum in. Maak bijvoorbeeld een virtuele wandeling door Museum Hilversum waar de tentoonstelling Zilveren Camera 2019 aan de muren hangt. Leer met een tutorial van het Rijks zelfportretten schilderen zoals Van Gogh dat deed. Leef je uit op de wekelijkse quarantaine doe-tips van het Groninger Museum (er staan er al twee online!). Of doe mee aan de Instagram-challenge Tussen Kunst en Quarantaine en maak je favoriete kunstwerk na met huis-tuin-en-keuken spullen.

https://www.museumkaart.nl/Speciaal/Thuis-in-het-museum

Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid

Nationale Coalitie Tegen Eenzaamheid: Hoe kom je in contact met ouderen? En wat kun je samen doen? Website Eentegeneenzaamheid. Moniek van Daal (Projectleider Club Goud bij Club Goud)Iets voor ouderen betekenen? Zo organiseer je in 5 stappen een contactloos concert! Lees artikel (LinkedIn). Kunst Kameraad(je) Vught (PlazaCultura)Digitale of telefonische ontmoetingen tussen kwetsbare personen/gezinnen en kunstenaars. Ga naar website. NL CaresOrganiseer een balkonserenade voor ouderen. Ga naar Facebook-pagina.TolhuistuinPop up opera langs verzorgingshuizen in Amsterdam-Noord. Kijk het optreden terug. Diva DichtbijMini-optredens op YouTube, in het bijzonder voor zorghuizen Ga naar Diva Dichtbij. Dans met MalouMee-dans-films van 15 minuten voor oude(re) mensen om thuis zittend mee te dansen. Ga naar Youtube-kanaal Beter OudOverzicht van online activiteiten en voorstellingen Ga naar overzicht. Verhalen ZaaienTips voor telefoongesprekjes met je opa, oma of de buurvrouw, of misschien je oom of tante Ga naar website. HALLO THUIS. Dagbesteding via livestream. Ga naar website. MuziekGelukAfspeellijsten maken voor jezelf, je ouders of ouderen in een zorginstelling. Ga naar website. NLvoorelkaarCoronahulp Ga naar website.

Levensverhalen schrijven

Levensverhalen schrijven van Werkplaats Stap
Schrijven rond hoop, vertrouwen, schoonheid en troost. Verbinding zoeken met elkaar in deze markante kanteltijd. Wat vraagt dat van ons?

Korte cursus van 6 woensdagochtenden, Eerste les op 1 april gratis.  8, 15 en 22, 28 april, 6  en 13 mei 2020. Via beelbelprogramma Zoom.
Meer info en meer cursussen vind je hier:
https://www.werkplaatsstap.nl/agenda/

Genieten van kunst en cultuur ondanks het coronavirus

Dat kan! Sinds het kabinet heeft besloten dat alle theaters voor drie weken dicht zijn, en voorstellingen, concerten en exposities zijn afgelast, is het extra fijn dat er mogelijkheden zijn om vanuit je eigen huiskamer wat kunst en cultuur op te snuiven, of juist om zelf actief te zijn.

https://www.beteroud.nl/nieuws/kunst-cultuur-coronavirus

Virtueel museum 
Virtueel een museum bezoeken: https://www.opzij.nl/2020/03/24/virtueel-naar-het-museum-met-thuismuseum-nl/