Doe Maar Mee Band speelt bij Palies Het Loo (Meer Muziek in de Klas)

Doe Maar Mee Band bij Paleis

Uitbundig concert van Doe Maar Mee Band bij Paleis Het Loo

16 mei 2022

Na maanden van repeteren en lokale optredens kwamen op 16 mei alle lokale Doe Maar Mee Bands samen. Meer dan 1100 Gelderse basisschoolleerlingen, muziekverenigingen en professionele musici van Phion en Orkest De Ereprijs vormden met elkaar de grootste band van Gelderland. Er werd volop muziek gemaakt, gezongen en gedanst. Het optreden trok ruim 500 bezoekers. Diverse kinderen uit on werkgebied van Meer Muziek in de Klas Lokaal Zutphen, Lochem, Brummen, Voorst, deden mee!
Alle leerlingen arriveerden met Retourtje Cultuur Gelderland bussen bij de Koninklijke stallen van Paleis Het Loo. Veel kinderen vonden het optreden spannend, maar na een fantastische generale repetitie maakten de zenuwen plaats voor trots. Vervolgens openden Gelderse gedeputeerde van Cultuur Peter Drenth en locoburgemeester van Apeldoorn Peter Messerschmidt officieel het concert.

Bekijk hier de Aftermovie!

Ervaring rijker

Met de Doe Maar Mee Band vierden we dat op 85% van de basisscholen in Gelderland muziekonderwijs wordt gegeven en dat percentage groeit nog steeds. Gelderland spant de kroon als het gaat om het aantal basisscholen met structureel aandacht voor muziek. Door de Doe Maar Mee Band hebben kinderen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Basisscholen en muziekverenigingen hebben de afgelopen periode nauw samengewerkt en dit smaakt naar meer. Deze formule werkt Cultuur Oost met haar partners verder uit én we gaan samenwerken met de landelijke Kindermuziekweek.

Registratie voor koningin Máxima

Van het hele optreden is een registratie gemaakt voor koningin Máxima, erevoorzitter van de Stichting Méér Muziek in de Klas. Zij werd vorig jaar 50 jaar en ontving een uniek muziekcadeau: de Doe Maar Mee Band.

Vier muziekstukken

Onder leiding van dirigent Tjeerd Barkmeijer en met zangers Freek & Erik brachten de kinderen en professionele musici eerst het muziekstuk Ik en jij ten gehore. Daarop volgden de nummers Vlieg mee met Phion en Windbeatz. Dirigent Tjeerd Barkmeijer: “Ik vond het overweldigend en hartverwarmend om echt sámen met zoveel kinderen en collega's muziek te maken en daar met elkaar zoveel plezier aan te beleven.” Onder leiding van Remy Alexander werd als slotstuk een Takaro over Paleis Het Loo opgevoerd. In dit muziekstuk, bedacht door kinderen van De Lettertuin uit Ede, maakten alle kinderen geluiden en bewegingen die passen bij een paleis: galopperende paarden, het kletterende water van een fontein en een feestje in de balzaal.

Dank aan vele Gelderse organisaties

Veel Gelderse organisaties hebben dit optreden mede mogelijk gemaakt. Veel dank gaat uit naar de provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, VSBfonds, Janice Walker Fonds, Thurkowfonds, Orkest De Ereprijs, Phion, Rijnbrink Musidesk, Méér Muziek in de Klas, Filmhub Oost, Paleis Het Loo en Cultuur Oost. Ook vanuit de programma’s Cultuureducatie met Kwaliteit en Retourtje Cultuur werd een financiële bijdrage geleverd.

   
Foto Marcel Krijgsman | Cultuur Oost

Hier is een filmpje van de lokale optredens voorafgaand aan 16 mei. In ons gebied deed Twello mee.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Kosten mogen geen belemmering zijn.
    Klik hier voor meer informatie over tegemoetkoming leskosten.