Schoolkinderen bezoeken een speciale voorstelling i.h.k.v. Cultuureducatie basisscholen

Schoolvoorstellingen kleuters, nu met busvervoer

Op 15, 16, 17 september aanstaande speelt er een grote voorstelling in het Cultuurhuus het Kruispunt in Laren.
Er komen bijna 1000 kleuters uit zowel de gemeente Lochem als Zutphen. Er is ook lesmateriaal bij gemaakt. Dat vergt een organisatie. Nieuw is dat ook het vervoer nu geregeld is!
Bijzonderheden:
•    De leerlingen kunnen voor het eerst gebruikmaken van de nieuwe vervoersregeling Retourtje Cultuur, na jarenlang plannen maken!
•    Provinciale samenwerking om dit voor elkaar te krijgen.

Speciaal busvervoer om naar schoolvoorstellingen te kunnen

Muzehof Cultuur en School organiseert het cultuuronderwijs op scholen. Muzehof heeft zich jarenlang hard gemaakt voor provinciaal busvervoer en tijdens deze voorstelling kunnen de kinderen daar voor het eerst de vruchten van plukken. Deze voorstelling was januari jl. uitgesteld wegens lockdown.
Dankzij het provinciale project ‘Retourtje Cultuur’ van Cultuur Oost hoeven ouders en leerkrachten het vervoer niet meer zelf te regelen: met bussen worden de kinderen naar de voorstelling gebracht!

Een mooie samenwerking tussen maatschappelijke en culturele organisaties:

Kulturhus Laren, Muzehof Centrum voor de Kunsten, Cultuur Oost en Phion - Orkest van Gelderland & Overijssel.


Over de voorstelling:

Hans en Grietje is een feestelijk en vrolijk vertelconcert voor kinderen vanaf 4 jaar. Een coproductie van Nederlandse Reisopera, Phion, orkest van Gelderland en Overijssel, en het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.
Een feest van fantasie en verbeelding voor jong en oud! Wie heeft er als kind niet gegriezeld bij de gedachte aan de boze heks, nagels gebeten van spanning of Hans en Grietje de weg naar huis wel zouden vinden, of gedroomd van een huisje van snoep?

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Kosten mogen geen belemmering zijn.
    Klik hier voor meer informatie over tegemoetkoming leskosten.