Kinderen op pluche theaterstoelen

Start Platform Cultuureducatie Achterhoek

Kansengelijkheid voor kinderen in het basisonderwijs

Op 12 november 2020 zijn de Achterhoekse instellingen voor cultuureducatie het Platform Cultuureducatie Achterhoek gestart. De instellingen trekken samen op om te streven naar kansengelijkheid voor kinderen in het basisonderwijs als het gaat om muziek, dans, theater enz. Zij gaan hun activiteiten voor het basisonderwijs onderling afstemmen en werken hierin samen met de Achterhoekse schoolbesturen en gemeenten.

De gemeenten waar het Platform Cultuureducatie Achterhoek actief is: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen.

In het Platform Cultuureducatie Achterhoek verbinden de partijen zich rond cultuureducatie op de basisscholen. Daarbij staat de vraag van de school centraal. Om de school zo goed mogelijk van dienst te zijn organiseren de instellingen duurzame netwerken voor ICC’ers (Interne Cultuur Coördinatoren binnen de scholen), en ook voor kunstvakdocenten en lokale kunstenaars die voor de culturele instellingen werken. Gezamenlijk wordt gewerkt aan langetermijnbeleid en aan een loketfunctie voor zowel scholen als gemeente-overstijgende vragen en ideeën op het gebied van cultuureducatie.

Lees meer over het Platform Cultuureducatie Achterhoek bij Cultuur Oost of op Achterhoek Nieuws

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Kosten mogen geen belemmering zijn.
    Klik hier voor meer informatie over tegemoetkoming leskosten.