Ontdek je eigen talent thuis - Cultuur- en Sporttas Zutphen Lochem

Cultuur- en sporttas voor vierhonderd gezinnen

Cultuur- en sporttas voor vierhonderd gezinnenCultuur- en sporttasje mei 2020

"Ontdek je eigen talent thuis"

Zo’n vierhonderd gezinnen in Zutphen en Lochem ontvangen deze week een Cultuur- en Sporttas. De tas zit vol met ‘offline’ sportieve en culturele activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Ze kunnen hiermee aan de slag zonder beeldscherm of internet te gebruiken.  De tas is gratis en bedoeld voor gezinnen waar laptops en thuisonderwijs niet vanzelfsprekend zijn.

Initiatiefnemers Muzehof Centrum voor de Kunsten in Zutphen en Stichting Welzijn Lochem kregen bij dit project hartverwarmende steun van organisaties, verenigingen en bedrijven.
De tassen zijn uitgereikt via organisaties die gezinnen ondersteunen: Budgetadviescentrum Lochem (B€L) in Lochem en Perspectief en Voedselbank Zutphen.

Initiatief van buurtcoaches, sportcoaches en cultuurcoaches

Nu tijdens de corona-crisis de scholen dicht zijn en bijvoorbeeld sport-, schilder- en danslessen niet op locatie doorgaan, is de vrijetijdsbesteding voor veel kinderen stilgevallen. De cultuur-/sport-/ buurtcoaches, werkzaam voor Stichting Welzijn Lochem, Zutphen Actief en Muzehof Centrum voor de Kunsten, deden een beroep op hun uitgebreide professionele netwerk. Samen hebben zij onder het motto ‘Ontdek je eigen talent thuis’ de Cultuur- en Sporttas ontwikkeld.

Ontdek je eigen talent thuis met de Cultuur- en sporttas

Van stoepkrijt, gum en verf tot springelastiek en voetbaltas: materiaal is via sponsoring verkregen of aangekocht. Muzehof vroeg kunst-docenten uit eigen netwerk om didactische opdrachtkaarten te ontwikkelen. Zo draagt de inhoud van de tasjes bij aan de creatieve en sportieve ontwikkeling van de kinderen.

Voor de samenstelling en verspreiding van de tasjes kon een beroep worden gedaan op de (vrijwillige) medewerkers van Stichting Welzijn Lochem, Muzehof, asielzoekersbasisschool, Voedselbank en Perspectief Zutphen.
In totaal ontvangen 150 gezinnen in de gemeente Lochem en 250 in Zutphen de Cultuur- en Sporttas “Ontdek je eigen talent thuis”.

Met hulp van...

De Cultuur- en Sporttas kwam tot stand met hulp van Royal Talens Foundation, Faber -Castell potloden, Print Copy Service, het Karacht-fonds van HJR, Nijha sport- en spelmaterialen, voetbalvereniging AZC, Perspectief Zutphen en Zutphen Actief.
Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegeholpen!

Van stoepkrijt, gum en verf tot springelastiek en voetbaltas: er zit van alles in dit tasje!
Inhoud Cultuur- en sporttas  Vullen Cultuur- en sporttas

 

Stichting Welzijn Lochem   Perspectief Zutphen

  • Kosten mogen geen belemmering zijn.
    Klik hier voor meer informatie over tegemoetkoming leskosten.
  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.