Nieuw: Zutphenontdekt.nl

17-5-2024
Zoveel mogelijk mensen in verbinding en beweging brengen, dat is het doel van Muzehof centrum voor de kunsten en Actief Zutphen. Om inwoners te laten zien waar en hoe dit kan, hebben we een nieuw platform opgezet: Zutphenontdekt.nl. Dit doen we in samenwerking met Sjors Sportief & Creatief, een organisatie die al in 130 gemeentes actief is. Sjors geeft een boekje uit waar iedereen die een culturele - of sportactiviteit aanbiedt in komt te staan.

Op Zutphenontdekt.nl brengen we vraag en aanbod bij elkaar.

Oproep aan kunst- muziek-, dans-, theater en nog veel meer- aanbieders

  • Kunstdocenten, sportaanbieders, culturele instellingen, en andere aanbieders kunnen op Zutphenontdekt.nl activiteiten plaatsen.
  • Inwoners (kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen) kunnen via Zutphenontdekt.nl alle activiteiten vinden en direct inschrijven.

Dé manier om inwoners laagdrempelig kennis te laten maken met kunstzinnig les- of workshopaanbod.

We starten met het aanbod voor basisschoolkinderen.
Het platform is voor alle leeftijden maar we starten met de basisschoolkinderen. We willen Zutphenontdekt.nl de komende tijd vullen met activiteiten gericht op kinderen tot 12 jaar. Maar dat is niet alles. Om de activiteiten, en de website Zutphenontdekt.nl, goed onder de aandacht te brengen van kinderen en ouders brengen we een boekje uit samen met Sjors Sportief & Creatief.

Hoe gaat het in z’n werk? Voor kunstaanbieders: zie ook dit stappenplan.

•    registreer je als aanbieder op Zutphenontdekt.nl.
•    plaats een activiteit (bijvoorbeeld gratis proeftrainingen, een open dag, een workshop of een les).
Doe dit vóór 23 juni.
•    alle aanbieders die geregistreerd staan en een activiteit/proefles aanbieden krijgen een pagina in het boekje Sjors Sportief & Creatief (zie voorbeeldboekje, ook in te zien bij de receptie van Muzehof in Zutphen.)
•    in september worden de boekjes uitgedeeld aan alle basisschoolleerlingen in Zutphen.
•    vanaf september kunnen kinderen zich inschrijven voor de aangeboden activiteiten.
•    nieuwe activiteiten kunnen nog steeds worden toevoegevoegd. Hoe meer leuke activiteiten, hoe meer kinderen we in met kunst en cultuur in aanraking kunnen brengen. En hoe groter de kans op nieuwe leerlingen.


Vermelding op de website en in het boekje Sjors Sportief & Creatief is gratis.

Op 27 mei organiseren we een bijeenkomst om meer uitleg te geven over de website, het boekje en over de samenwerking met de basisscholen. Hulp nodig bij de registratie of het activiteitenaanbod? Wij zitten die avond klaar om jullie pagina klaar te maken! Noteer dus alvast maandag 27 mei 2024  vanaf 19.30 uur in de Hanzehal in Zutphen.
Als er eerder vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op!
Julie de la Fuente, cultuurcoach Muzehof en buurtsportcoach Actief Zutphen Telefoon: 0575-515350

We hopen dat we met Zutphenontdekt.nl en het uitbrengen van het boekje veel kinderen in de gemeente Zutphen actief kunnen krijgen met muziek, dans, theater, kunst en veel meer!

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!