Info over Muzehof-locaties tijdens corona-virus

Muzehof Centrum voor de Kunsten steeds meer open vanaf 2 juni

Muzehof-locaties in Zutphen, Lochem en Gorssel zijn vanaf 2 juni verder open voor docenten van het Muzecollectief en hun leerlingen. Daarnaast vinden er buiten dans- en circuslessen plaats.

Na een succesvolle start met enkel individuele leerlingen t/m 18 jaar, vindt er een verruiming plaats voor de muzieklessen:
Individuele lessen voor alle leeftijden*
Duolessen voor leerlingen t/m 30 jaar*
* Per docent kan de invulling van deze versoepelingen verschillen n.a.v. het eigen inzicht van de docent en m.b.t. het instrument. Vraag je eigen docent of mail naar info@muzecollectief.nl

Veiligheidsmaatregelen

Er is hard gewerkt om de locaties Stadshuus Lochem en Muzehof Zutphen veilig in te richten. Muzehof wil drukte voorkomen en anderhalve meter afstand in de gangen mogelijk maken. Zo zijn niet alle lokalen open. Om de anderhalve meter afstand in de smalle gangen te kunnen regelen is er eenrichtingsverkeer ingesteld en zijn de wachtruimtes niet bruikbaar. Er is een duidelijke route die aansluit bij de hartjes en voetstapjes van Zutphen Binnenstad.
Verder handhaaft Muzehof de landelijke richtlijn met betrekking tot maximaal 30 personen publiek in het gebouw. Er zijn hygiëneprotocollen opgesteld voor de docenten. Ook aan bezoekers vragen we zich te houden aan huisregels.
Alle huisregels voor bezoekers zijn hier na te lezen voor Zutphen en Lochem.

Directeur Lagerweij: “Als publiek gebouw hebben we nauw contact met de gemeente Zutphen en Lochem. Als Centrum voor de Kunsten zijn wij ook gehouden aan wat onze brancheorganisatie Cultuurconnectie in een goedgekeurd protocol kan afspreken met de regering. Dat hebben wij ingevoegd in ons eigen protocol. We zijn heel blij dat er steeds weer wat meer levendigheid komt in en rond ons gebouw!"

  • Muzehof-locaties in Zutphen, Lochem en Gorssel zijn vanaf 2 juni open voor docenten van het Muzecollectief en hun leerlingen.
  • Buitenlessen dans worden verzorgd door MoreMoveZ.
  • Ook de circuslessen zijn buiten bij mooi weer.
  • Theaterlessen starten elders op 8 juni.
  • Muzehof-medewerkers werken nog steeds zoveel mogelijk thuis. Muzehof is vanaf 2 juni bereikbaar op werkdagen, telefonisch op 0575-51 53 50 tussen 10 en 21 uur.
  • of per mail op info@muzehof.nl

De andere manieren van lesgeven op afstand gaan nog steeds door:

Muzieklessen

Iedere docent van het Muzecollectief maakt zijn/haar eigen overwegingen voor het startmoment van de live-lessen, de lesvorm en leeftijdsgroep.
De ensemblelessen starten nog niet. De muziekdocenten van het Muzecollectief bieden hun lessen aan via allerlei platformen. Zo kunnen de leerlingen toch les krijgen. Ook ontvangen ze filmpjes met vragen van leerlingen en reageren met een filmpje terug. Informeer bij de muziekdocent welke kanalen hij of zij gebruikt.

Danslessen

Bij mooi weer wordt er buiten gedanst achter de Hanzehof! Dansleerlingen kunnen bij regen ook thuis aan de slag. Dansschool MoreMoveZ heeft een eigen Youtube-kanaal alleen voor haar leerlingen. Er komen iedere dag instructievideo’s van lessen op, lessen zijn live via beeldbellen, en soms is er ook een livestream. Zo kun je in je eigen huis lekker blijven dansen. MoreMovez houdt je op de hoogte.

Circuslessen

Ook de circuslessen vinden buiten plaats rond ons gebouw vanaf 2 juni.

Theaterlessen

Ook voor de theaterlessen van Lieke Deelstra zijn er video-meetings. De kinder- en jongerengroepen kunnen vanaf 8 juni terecht in een gymzaal in de Proeflokalen.
De theaterles volwassenen van Marij Verhaevert gaat in september live verder.

Er wordt creatief gezocht naar manieren om met elkaar toch samen te kunnen spelen en te bewegen. Dat maakt ons blij!

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.