Zingen onder de Wijnhuistoren in Zutphen

Hanze Koren Festival 2023/ Meezing-Lezing

14-10-2023 18:30 t/m 14-10-2023 23:30

Update: helaas gaat het Hanze Koren Festival niet door.

Er hebben zich te weinig koren aangemeld.

We hebben een alternatief programma Zutphens-Liedboek-Meezing-Lezing en LiedLab: liedschrijfworkshop. Meer info volgt.

We zijn geïnspireerd door het 800 jaar oude Zutphens liedboek. Stadsdichter/ muzikant Wolfram Reisiger en artiest Pjotr leggen de verbinding met het heden door nieuwe songs maken geïnspireerd op het oude liedboek.

Zutphens Liedboek

Het 500 jaar oude Zutphens liedboek bevat alleen (800-jaar oude) teksten. Een aantal liederen is door Sander Grootendorst hertaald naar modern Nederlands. Deze zijn op muziek gezet door Sietze Wierda. Zo herleeft het Zutphens Liedboek in het Hanzejaar 2023! We hebben een keuze gemaakt uit de beschikbare liederen. Iedereen die dat wil kan ze zingen!

 1. Canon met tekst van Wolfram Reisiger, stadsdichter Zutphen. (zie pdf) Luister hier naar de muziek (koorgeluid of klarinetgeluid). Dit lied gaan we allemaal zingen bij de opening van de Museumnacht om 18:30 uur
 2. Een lied uit het Zutphens Liedboek*, wordt besproken bij het LiedLab, en daarna gaan we zelf een liedttekst schrijven. En tijdens de Meezing-Lezing horen we mooie verhalen over het Liedboek en gaan zelf zingen!
  Bijvoorbeeld:
  * Ridder zonder vrees (zie pdf)
  * Rosina (zie pdf)
  * Mijn liefje (zie pdf)
 3. 'Welkom in de stad' - het openingslied voor de kick off rond de Wijnhuistoren is gemaakt door rapper Pjotr ft. Marise. Iedereen mag meedoen! 18:30 uur rondom Wijnhuistoren Zutphen
  Tekst - link naar video

*Sander Grotendorst heeft een aantal liederen uit  800 jaar oude Zutphens liedboek (bevat alleen teksten) hertaald naar modern Nederlands. Deze zijn op muziek gezet door Sietze Wierda. Zo herleeft het Zutphens Liedboek in het Hanzejaar 2023!
Nog meer inspiratie te vinden: link naar meer Zutphense liedjes

Museumnacht geopend met samenzang onder de Wijnhuistoren

Met om 18:30 uur een collectieve kick off onder de Wijnhuistoren waar het publiek gaat zingen met artiest Pjotr en stadsdichter Wolfram Reisiger, begeleid door de stadsbeiaardier en in aanwezigheid van de burgemeester.
'Welkom in de stad' - het openingslied voor de kick off rond de Wijnhuistoren is speciaal gemaakt door rapper Pjotr ft. Marise. Iedereen mag meedoen! 18:30 uur rondom Wijnhuistoren Zutphen

 • Kosten mogen geen belemmering zijn.
  Klik hier voor meer informatie over tegemoetkoming leskosten.
 • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!