Veelgestelde vragen leerkracht
Veelgestelde vragen voor de leerkracht
Heb je een vraag? Dan kun je altijd contact opnemen. Wellicht helpt onderstaand lijstje je al op weg.
-
Hoe kan je culturele omgeving je onderwijs verrijken?
Door je culturele omgeving bij je onderwijs te betrekken, haal je een bron van kennis, inspiratie en expertise in school. Daarbij vergroot je de betrokkenheid van kinderen bij de plek waar ze wonen. Het is de omgeving waarin ze zich bewegen, spelen, ontdekken, onderzoeken en die alle kinderen samen verbindt. Als kinderen op hun school in aanraking komen met hun culturele omgeving, wordt de drempel minder hoog om in hun vrije tijd iets te gaan doen aan kunst en cultuur en zo hun talenten te kunnen verdiepen.
-
Wat moet ik doen als ik iets in mijn rooster wil wijzigen?
Scholen hebben tot drie weken na de bevestiging van het rooster de tijd om wijzigingen door te geven. Hierna is wijzigen in principe niet meer mogelijk. Is er toch een probleem, neem dan contact op met de medewerker planning & organisatie bij de Muzehof. Dan kunnen we kijken of er nog iets geregeld kan worden.
-
Mag ik rij-ouders een voorstelling laten bijwonen?
Als er nog voldoende ruimte in de zaal is, mogen de rij-ouders mee naar binnen. Dit kan niet altijd. Houd daarmee rekening om teleurstellingen te voorkomen. Het gaat immers om de beleving van het kind.
-
Hoe informeer ik ouders?
Ouders vinden het belangrijk dat de creativiteit van hun kind ontwikkeld wordt. Maar ze weten vaak niet wat er precies op school gebeurt. Om het je gemakkelijker te maken ouders te informeren over de cultuureducatieactiviteiten, hebben we de volgende hulpmiddelen:
- We kunnen een ouderavond cultuureducatie organiseren. Interesse? Neem contact op met je Cultuurcoach. Mail Aafje Hunink voor Lochem en Julie de la Fuente voor Zutphen.
- We kunnen een item schrijven voor in de Nieuwsbrief van je school. Neem contact op met je Cultuurcoach.
-
Wat is 'Méér Muziek in de Klas'?
Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is voor de zomervakantie van 2019 van start gegaan. Ruim 60 partijen beloofden dan samen zorg te dragen voor goede muziekeducatie voor alle basisschoolleerlingen in de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen. Dat zijn 10.200 kinderen van 65 scholen in de regio.
Het doel is om de komende vijf jaar alle kinderen in het primair onderwijs kennis te laten maken met muziek en te werken aan structureel muziekonderwijs op school.
-
Wat kan ik doen voor gezinnen die geen geld hebben voor les?
Heb je in de klas kinderen uit gezinnen waar thuis geen geld is voor lessen op kunst en cultuurgebied? Als leerkracht kun je deze kinderen aansporen om op les te gaan. Als daar in het gezin geen geld voor is, dan is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds kan het lesgeld van deze kinderen vergoeden. Als leerkracht ken je de gezinnen en het buitenschoolse lesaanbod in je omgeving. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vraagt daarom of je intermediair wilt worden om de aanvraag in te dienen. Als intermediair voor dit fonds kan cultuurcoach en buurtsportcoach Julie de la Fuente ook de aanvraag doen.
Er zijn nog meerdere oplossingen voor tegemoetkoming in de kosten.