strijkinstrument spelen

Aanmelden voor Speel mee met... Ciconia Consort

Logo Spel mee metSpeel mee met... Ciconia Consort
Georganiseerd door Muzehof i.s.m. Ciconia Consort.

Let op: er zijn cellisten genoeg, die kunnen zich helaas niet meer aanmelden.

Amateurstrijkers spelen samen met het dit geweldige strijkorkest in het voorprogramma van het concert Scandinavische Wintersprookjes met Karin Strobos in Theater Hanzehof op 22 december.

Violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten van 10 jaar en ouder kunnen zich aanmelden en spelen dan samen met het Ciconia Consort in hun voorprogramma met muziek van 'Peer Gynt' van Grieg.

Meld je aan! link naar het aanmeldingsformulier

Bekijk hier de partijen van Peer Gynt

en geef op het inschrijfformulier aan aan welke je gaat instuderen:

viool-1
Let op: drukfoutje 2e stuk (The death of Ase): moet met 2 kruizen. Zet er zelf een # extra bij.
viool-2
viool-3 altviool cello contrabas

* Overleg met je docent welke partij geschikt is voor jou. Handvat kan zijn dat voor samenspel je je partij makkelijk moet kunnen spelen op 18 december. Zo blijft er ruimte over voor expressie en muziek maken.

  • Op 2 en 9 december zijn er extra repetities voor wie zich goed wil voorbereiden. (optioneel, gratis)
    O.l.v. Muzecollectiefdocent en (alt)violist Jaap van Elst 19:00-20:15 uur in Muzehof Zutphen.
  • Op 18 december is de coachingsdag o.l.v. leden van het Ciconia Consort en hun dirigent Dick van Gasteren
    11-16 uur in Muzehof Zutphen.
  • Generale repetitie en concert zijn op 22 december vanaf 16 uur en avond in de Hanzehof. Er is een maaltijd voor de deelnemers tussen generale en concert. (inbegrepen)
  • Het kost iedere deelnemer 25 euro om mee te spelen en mee te eten. Kaartjes voor de fans van de spelers voor de voorstelling zijn apart te koop via Hanzehof.

Ciconia Consort

Sinds de oprichting in 2012 geeft het strijkorkest Ciconia Consort spraakmakende uitvoeringen. Het orkest speelt muziek uit alle stijlperioden, van barok tot modern. Naast de grote strijkerswerken staan ook vaak onbekende meesterwerken en Nederlandse premières op het programma. Het orkest biedt niet alleen een concert, maar een echte avond of middag uit, waarbij concerten in een thematische context worden geplaatst.

poster van de voorstelling

De Santa Luciaviering en het noorderlichtspektakel maken kerst in Scandinavië tot een waar lichtfestival. Sprookjes uit Lapland, Zweedse trollen, Noorse nissen, weids besneeuwde Finse bossen en rendieren maken het magische plaatje compleet. Want de kerstman, de Julenisse, woont in het hoge noorden van Scandinavië!
Ciconia Consort voert u samen met stersoliste Karin Strobos door de wondere wereld van Peer Gynt, Santa Lucia en verhalen uit Lapland. Een romantisch muziekprogramma uit en over Scandinavië; van de prachtige en bekende Holbergsuite van de Noorse componist Edvard Grieg tot het mystieke Die Liebenden van de Finse componist Einojuhani Rautavaara, een werk in laat-romantische stijl van Mahler en Strauss. Ook de jongste concertbezoekers zijn van harte welkom bij dit kerstconcert voor de hele familie!

Extra: Muzikaal educatieve kinderopvang (4 t/m 10 jaar). Reserveren voor een kinderprogramma op maat met daarbij een kleine figurantenrol in het programma via info@ciconiaconsort.nl

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!