Gezocht: artiesten én huiskamers voor Gluren bij de Buren

28-02-2022

Aanmelden Gluren bij de Buren zomereditie 2022 start 1 maart

Zondag 3 juli 2022 kan er weer gegluurd worden. Gluren bij de Buren is hét gezelligste huiskamerfestival in Zutphen en Warnsveld. Met deze zomereditie is het ook mogelijk om uw tuin beschikbaar te stellen als podium. De organisatie is op zoek naar lokale acts, huiskamers én tuinen. Aanmelden kan tot en met 22 mei.
Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche en het terras de balletvloer. Enthousiaste inwoners of (maatschappelijke) organisaties in Zutphen en Warnsveld stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt.

De datum van 3 juli is niet zomaar gekozen. Petra Bennis (projectleider vanuit Muzehof): “Landelijk staat dan Struinen in de Tuinen gepland, het zomerse zusje van Gluren bij de Buren. De landelijke organisatie heeft deze twee festivals samengevoegd zodat er één grote Gluurdag komt in alle deelnemende Gluur- en Struinsteden. Deelnemers die zich al voor Gluren bij de Buren hadden aangemeld, kunnen op 3 juli meedoen en mogen zelf kiezen of ze meedoen met hun huiskamer of tuin. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit Zutphen en Warnsveld. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer!”

Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld en die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen en afsluiten met de Afterparty. Dit festival draagt actief bij aan ontmoeting en verbinding tussen bewoners in de verschillende wijken in Zutphen en Warnsveld. Alle wijken doen mee, focus van de programmering ligt dan ook op de wijken en minder in het centrum. Aanmelden is mogelijk tot en met 22 mei via www.glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren zondag 3 juli 2022
Tijden: 13:00 - 22:00 uur
Entree:vrije gift
Website: www.glurenbijdeburen.nl
De organisatie in Zutphen is in handen van Muzehof Centrum voor de Kunsten, Hanzehof Theater en Buitensocieteit, Graafschapbibliotheek Zutphen, Stichting Stadsonderneming Zutphen en Stichting de Buhne Amersfoort

Gluren bij de Buren 2022 vindt plaats in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Assen, Baarn, Bloemendaal, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Emmen, Haarlem, Harderwijk, Helmond, Hilversum, Houten, Huissen, Leiden, Maastricht, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Roermond, Sittard-Geleen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zeist en Zutphen.
Logo Guren bij de Buren 2022

foto Gluren Maarten Eykman

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!