Veel leerlingen op het podium

Projectweken 2017

12-06-2017 10:00 t/m 30-07-2017 21:00

Vanaf 12 juni gaan de projectweken weer van start! Dit jaar met als thema: ‘Odysseus'

Dan doen weer honderden leerlingen van Muzehof, Muzecollectief en anderen mee in diverse projecten waarin ze samen muziek maken. Ook in Lochem en Gorssel wordt gerepeteerd. Dit jaar maken we met zijn allen een voorstelling over Odysseus, de beroemde held uit de Griekse oudheid. De dichter Homerus schreef het verhaal in dichtvorm, rond 800 v. Chr.

Drie weken lang gaan we, in plaats van de gewone lessen, intensief samen spelen of zingen in een ensemble, koor, orkest of band.

In deze periode van drie weken spelen of zingen de leerlingen samen in een ensemble, orkest of band.  Deze repetities komen in plaats van de gewone les, en zullen resulteren in twee feestelijke slotuitvoeringen op zaterdag 1 juli in de theaterzaal van de Hanzehof: een matinee en een avondvoorstelling.

De projectweken en de eindvoorstelling worden al vele jaren als iets bijzonders ervaren door onze leerlingen en hun ouders.  Leerlingen leren hier van alles wat in de gewone les niet of nauwelijks aan de orde komt: samenspelen met andere instrumenten, podiumpresentatie, functioneren binnen een groter ensemble, werken met een dirigent… Daarbij is het natuurlijk een geweldige ervaring om op een groot podium te staan, voor een zaal vol publiek op te treden en een rol te spelen in een groter geheel.

Informatie in de projectkrant

Inschrijven kan tot uiterlijk 20 mei. Iedereen mag aan meerdere projecten meedoen.
Deelname is gratis.
Aanmelden gaat dit jaar via het inschrijfformulier op www.muzecollectief.nl.

Leuke projecten en hele speciale decorworkshops.

We hebben dit jaar maar liefst twee decorworkshops! Dankzij de samenwerking met Marco Mout en Paulo Eppinga van WALHALLAb (Kruittoren 1, 7201 NZ Zutphen) en Cheyenne Pattiwael en Anisa Demirci van de ArtEZ opleiding docent beeldende kunst hebben we een ongelofelijke hoeveelheid expertise, deskundige leiding én een enorm atelier tot onze beschikking.

Lees de projectkrant hier

Wat is er te doen per week? Kijk hier

Wanneer is de generale repetitie voor de voorstelling? Klik hier

 

  • DANS, THEATER, CIRCUS & MUZIEK
    3E WEEK SEPTEMBER =
    17 T/M 22 SEPTEMBER
    LOOP BINNEN EN DOE MEE!
  • Twee nieuwe bestuursleden gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.