Spelen met muziek (AMV) 6-7 jaar

Wat je doet bij ' Spelen met Muziek'
Ben je 6 of 7 jaar oud en gek op muziek? Dan is dit een hele leuke cursus om te volgen! In deze cursus van 12 lessen gaan we samen muziek maken en ontdekken, plezier beleven, zingen, dansen en instrumenten uitproberen op een speelse en interactieve manier.
De laatste les is tevens een presentatie voor ouders en andere familieleden!

Deze cursus is speciaal voor leerlingen uit groep 3 en 4 van de basisschool, waarbij het lied en de belevingswereld de basis vormen. In de cursus gaan we zingen, bewegen en dansen, spelletjes doen, naar muziek luisteren en spelen op ritme-instrumenten, klokkenspellen en boomwhackers. Er wordt een begin gemaakt met het spelen van kleine melodietjes op de klankstaven en klokkenspelen met behulp van kleuren.

Allerlei muzikale begrippen worden in deze cursus op speelse wijze behandeld, denk aan hoog/laag, kort/lang, langzaam/snel en sterk/zacht. Zo komen ritme, tempo, het notenschrift, de melodische vorming, muziek beluisteren, improvisatie en het samenspel aan bod. Ook wordt er aandacht besteedt aan de fijne en grove motoriek, samenspel, sociale en emotionele ontwikkeling, uitbreiding van de woordenschat en de taalontwikkeling.
Voorop staat natuurlijk het plezier van het zelf muziek maken en het nieuwsgierig ontdekken van muziek!

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!