Muziek op schoot Zutphen

Muziek op schoot

Muziek op Schoot
In de Muziek op Schoot-lessen staat het spelenderwijs samen met je kind met muziek bezig zijn centraal. Door middel van praktische liedjes en muziekspelletjes worden dagelijkse bezigheden zoals opruimen, tanden poetsen en wandelen een spel. De band met je kind, het van elkaar genieten en samen spelen, staat voorop. Ondertussen wordt op professionele wijze de muzikale basis gelegd: het kind ervaart muziek in al zijn soorten tijdens het spel: door zelf muziek te maken, door op muziek gedragen te worden, er zelf op te bewegen of door gewoon te luisteren.
Een vast wekelijks moment samen met je kind, dat is echt genieten! Je volgt de cursus samen met je kind(eren), kleinkind, opppaskind, neefje of nichtje. Sommige (groot)ouders komen om de beurt. Aan de start van de cursus ontvang je een mapje waar je alle liedjes uit de cursus in kwijt kunt. De liedjes worden elke week uitgedeeld zodat er thuis lekker doorgezongen kan worden.

Wat doen we tijdens de les?
In de Muziek op Schoot lessen wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals blokken en bakjes en ook verschillende instrumenten zoals schudeitjes en ritmestokjes. Daarnaast wordt er live muziek gespeeld of worden er mooie opnames gebruikt. Wees niet bang, er wordt niet vanuit gegaan dat iedereen enorm goed kan zingen! Het gaat om het fijne contact met je kindje.

Elke serie Muziek op Schoot is “op maat”: de lessen worden altijd speciaal gemaakt voor jullie groep, dus geen enkele serie is precies hetzelfde. De tijd van het jaar vormt wel de basis van de cursus. Daarnaast wordt er vooral ingespeeld op de ontwikkeling en interesses van de kinderen in de groep. Ook is het mogelijk met speciale verzoeken te komen. Bijvoorbeeld bij een bepaald ontwikkelingsgebied of praktische vragen: tanden poetsen, jassen aandoen, verschoonspelletjes of massage.

Vanaf de dreumesleeftijd zijn kinderen gek op kiekeboe-muziek, ontdekken en bewegen. Muziek op Schoot groeit mee met de behoefte van de kinderen met ontdekliedjes en creatieve muzikale materialen. Verlegen kinderen krijgen de tijd om te wennen en actieve kinderen de kans om te bewegen. Kinderen raken al heel vroeg vertrouwd met ontdekkend leren spelen via al hun zintuigen. Verschillende klanken, materialen, vormen, kleuren, beweging, afwisseling én herhaling in de manier van spelen en muziek maken.

De peuters houden meer van afwisseling en fantasiespel. Daar speelt de Muziek op Schoot helemaal op in, waarbij de fase van ontwikkeling waarin de kinderen zitten gezien wordt: doordat elke bijeenkomst is aangepast aan de kinderen in de groep is er voldoende uitdaging te vinden voor elk kind. De muziekinstrumenten worden steeds meer ‘echt’ en peuters worden gestimuleerd om steeds meer manieren van spelen te ontdekken per instrument, waardoor ze steeds creatiever worden in hun spel.

Voor wie?
Muziek op Schoot is er voor (groot)ouders met hun baby (vanaf 4 maanden), dreumes of peuter tot 4 jaar oud.

De volgende cursussen staan gepland voor zowel dreumesen als peuters:

Najaar 2023 - 8 lessen

Sint/Kerst special - 4 lessen

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Kosten mogen geen belemmering zijn.
    Klik hier voor meer informatie over tegemoetkoming leskosten.