Veel verschillende muziekinstrumenten

Kies je instrument 7-9 jaar

Kies je instrument
Je bent 7, 8 of 9 jaar oud en houdt erg van muziek en je wilt zelf ook muziek gaan maken, maar je weet nog niet welk instrument je het allerleukst vindt? Dan is deze cursus écht iets voor jou!

Wat ga je doen?
Bij ‘Kies je instrument’ maak je samen met de andere kinderen kennis met alle muziekinstrumenten die je bij de Muzehof kunt leren bespelen. Verschillende leerlingen komen langs om voor te spelen en iets te vertellen over hun instrument en natuurlijk mag je elk instrument uitproberen. Zo proberen we jou te laten ontdekken welk instrument het beste bij jou past.

De cursus bestaat uit 12 lessen en start vaker in het jaar; we beginnen met onze eigen stem, dan volgen de snaarinstrumenten, blaasinstrumenten, toetsinstrumenten en ten slotte het slagwerk en de percussie-instrumenten.

Laat je inspireren
Kun je niet wachten en wil je alvast wat meer weten over de verschillende instrumenten? Kijk dan eens naar de filmpjes over de volgende instrumenten: houten blaasinstrumenten, koperen blaasinstrumenten, strijkers, slagwerk, harp, piano en de accordeon.

  • Kosten mogen geen belemmering zijn.
    Klik hier voor meer informatie over tegemoetkoming leskosten.
  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.